İSTANBUL / BÜYÜKÇEKMECE - Aşiret Dalcı Ortaokulu

Nis

"Minik Eller Büyük Hayaller" projesi kapsamında okulumuz görsel sanatlar öğretmeni Aynur Feyizoğlu rehberliğinde öğrencilerimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı temalı çalışmalarını okul koridorlarında ve sınıfların pencerelerinde sergilemişlerdir. Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Nis

Kurumumuz ile Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalar neticesinde 1 Eylül 2018 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan “MEB Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde” yapılan düzenleme ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun yürürlüğe girdiği gün olan 7 Nisan gününün “Kişisel Verileri Koruma Günü” olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.

Küçük kızlar İstanbul 1.

Küçük Erkekler İstanbul 1.

Yıldız kızlar İstanbul 1.

Yıldız Erkekler İstanbul 1.

Kendilerini tebrik eder Türkiye şampiyonasında başarılar dileriz

Mrt

22 Mart Dünya Su Günü okulumuzda yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Benim Adım Su adlı kısa film sınıflarda izletildi ve su tararrufu ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Mrt

Aşiret Dalcı Ortaokulu olarak 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabülünü kutlar, marşın şairi Mehmet Akif Ersoy'u saygı ve rahmetle anarız.

Mrt

8-14 Mart Bilim ve Teknoloji haftası kapsamızda öğrencilerimize farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler yapıldı. Öğrencilerimize Tübitak bünyesinde geliştirilen "Bilim Genç" sayfasından ülkemizin uzay teknolojilerindeki son çalışmaları anlatıldı. Ayrıca yine Tübitak Yayınları'na ait popüler bilim ve teknoloji kitapları ile okuma saati yapılarak farklı teknolojik ve bilimsel alanlarda yani şeyler öğrenmeleri sağlandı.

Ock

Şehit düşen askerlerimizin aileleri için öğretmen ve öğrencilerimizin iş birliği ile kermes düzenlenmiştir.

Ock

Okulun son haftası Milli Eğitim Bakanlığının da öneri ile etkinlik kapsamında Süleymaniye Cami konulu belgesel izlendi.

Ock

5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu” ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda; enerji verimliliği konusunda farkındalık oluşturulmak amacıyla  Enerji Verimliliği Haftası 2024 yılında 08­-14 Ocak 2023  tarihleri arasında kutlanacaktır.

Ara

Her dizesinde inanç, iman, cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif ERSOY'un doğumu ve vefatı olan 20-27 Aralık tarihlerini kapsayan hafta, “Mehmet Akif ERSOY'u Anma Haftası” kapsamında ünlü şairimizi şiirleriyle andık.

Ara

Kas

Aşiret Dalcı Ortaokulu olarak tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız.